Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Διαπραγμάτευση: Τέσσερα 24ωρα φωτιά για να κλείσει η αξιολόγηση
[TheTOC]: Διαπραγμάτευση: Τέσσερα 24ωρα φωτιά για να κλείσει η αξιολόγηση

[TheTOC]: Διαπραγμάτευση: Τέσσερα 24ωρα φωτιά για να κλείσει η αξιολόγηση

Σε τέσσερα 24ωρα –από την Τετάρτη μέχρι το προσεχές Σάββατο- θα πρέπει να κλείσει πρακτικά η 4η αξιολόγηση με τα 88 προαπαιτούμενα και τα νέα μέτρα. Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από αύριο Δευτέρα αρχικά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ενώ οι επικεφαλής θα μπουν στο «παιχνίδι» ή από το απόγευμα της Τρίτης ή από την Τετάρτη δεδομένου ότι για αύριο Δευτέρα είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση του Euroworking Group που θα προετοιμάσει στο Eurogroup της 24ης Μαίου. Το ενδεχόμενο να παραταθεί η παραμονή των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα είναι ανοικτό αλλά πολλά χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν δεδομένου ότι το βασικό ζητούμενο είναι να υπάρξει κείμενο τεχνικής συμφωνίας (compliance report) μέχρι το Eurogroup της 24ηςΜαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει όλες τις προηγούμενες ημέρες την εκτίμηση ότι η 4η αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα (τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο) και ότι τα εμπόδια είναι κατά κύριο λόγο «τεχνικά». Στην πράξη θα φανεί τις επόμενες ημέρες ότι θα αναδειχθούν αρκετά «ζόρικα» ζητήματα:

1. Θα ξεκαθαρίσει –και θα αποτυπωθεί δημοσιονομικά και στο υπό κατάθεση αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο σχέδο δημοσιονομικής στρατηγικής- το θέμα της περικοπής των συντάξεων από την 1/1/2019 η οποία θα αγγίξει και συνταξιούχους με ατομικές αποδοχές κάτω των 1000 ευρώ. Στους 10 συνταξιούχους, οι 7 εκτιμάται ότι θα έχουν μείωση και οι υπόλοιποι θα δουν το εισόδημά τους ή να παραμένει αμετάβλητο ή να αυξάνεται με τις αυξήσεις όμως να αποδίδονται σε πέντε ετήσιες δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!