Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η τρίτη θέση και τα σενάρια εκλογών
[TheTOC]: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η τρίτη θέση και τα σενάρια εκλογών

[TheTOC]: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η τρίτη θέση και τα σενάρια εκλογών

Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας. Στην πρώτη, που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου 9,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στο 10.5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στη δεύτερη δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 11%, η Χρυσή Αυγή με 8,5% και το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%.

Τα ποιοτικά στοιχεία

Εξαιρετικά ενδιαφέρονται είναι ωστόσο τα υπόλοιπα ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων. Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Pulse, 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους 6 μήνες πηγαίνουν σίγουρα (41%) ή μάλλον (22%) σε λάθος κατεύθυνση. Εξαιρετικό ενδιαφέρον εμφανίζουν και τα στοιχεία που αφορούν τις συσπειρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση είναι ιδιαίτερα χαλαρή φτάνοντας μόλις το 47%, ενώ στη ΝΔ αγγίζει το 82%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που δίνουν στην ίδια δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες για το ποια είναι η πιθανότερη χρονική περίοδος για εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!