Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Διαφωνεί με τη διόρθωση φύλου από τα 15 ο Μιχελογιαννάκης
[TheTOC]: Διαφωνεί με τη διόρθωση φύλου από τα 15 ο Μιχελογιαννάκης

[TheTOC]: Διαφωνεί με τη διόρθωση φύλου από τα 15 ο Μιχελογιαννάκης

Ενστάσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου προκαλεί η διάταξη για την νομική αλλαγή φύλου από ανηλίκους (15χρονους).

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με ανακοίνωση του ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας τονιζόντας επικαλούμενος και την ιατρική του ιδιότητα ότι η σχετική διάταξη τον βρίσκει αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεση της επί των διατάξεων αυτών έχει εκφράσει δημοσίως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιωργία Γενιά.

Στους διαδρόμους της Βουλής ακούγονται και άλλα ονόματα βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος που εκφράζουν αντιρρήσεις. Παραμένει ωστόσο ερώτημα αν οι διαφωνίες τους θα μετασχηματιστούν σε αρνητική ψήφο κατά την αυριανή ψηφοφορία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

Μιχελογιαννάκης: Συμφωνώ σε όλα εκτός το όριο ηλικίας των 15 ετών.

Είναι γνωστό ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού. Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία. Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!