Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Deutsche Welle: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το SPD
[TheTOC]: Deutsche Welle: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το SPD

[TheTOC]: Deutsche Welle: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το SPD

Έχει τελικά το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν οι διερευνητικές επαφές τη σφραγίδα του SPD ή όχι; Μερίδα του SPD αλλά και οι πολίτες εν γένει απαντούν ως επί το πλείστον αρνητικά. Όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που διενήργησε το YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τους «ηττημένους» των διερευνητικών επαφών με τους Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).

Συγκεκριμένα μόλις το 9% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το SPD κατάφερε να επιβάλει στις διερευνητικές μεγαλύτερο μέρος των θέσεων και προτάσεών του απ’ ό,τι οι συντηρητικοί. Αντιθέτως το 29% κρίνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ ήταν εκείνοι που βγήκαν νικητές, ενώ το 15% πιστεύει ότι περισσότερο ωφελήθηκαν οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές. Την ίδια ώρα το 17% εκτιμούν ότι και οι τρεις δυνητικοί εταίροι πέτυχαν εξίσου καλά αποτελέσματα, ενώ το 30% δεν θέλησε να απαντήσει.

Ο μεγάλος συνασπισμός διχάζει

Για τους Σοσιαλδημοκράτες έφτασε πλέον η ώρα της αλήθειας. Στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή (21.01) στη Βόννη καλούνται να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά ενός μεγάλου συνασπισμού και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς. Η απάντηση του σύνθετου αυτού ερωτήματος διχάζει τα μέλη του κόμματος. Ενδεχόμενο «όχι» των συνέδρων αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όχι μόνον εντός του SPD αλλά και στη χώρα εν γένει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!