Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Οι «δεύτερες σκέψεις» του Ερντογάν και οι κίνδυνοι για την Κύπρο
[TheTOC]: Οι «δεύτερες σκέψεις» του Ερντογάν και οι κίνδυνοι για την Κύπρο

[TheTOC]: Οι «δεύτερες σκέψεις» του Ερντογάν και οι κίνδυνοι για την Κύπρο

Αμφίσημα μηνύματα για το Κυπριακό και την προοπτική λύσης του περιελάμβανε η τοποθέτηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην 7η Συνάντηση Κορυφής Βοσπόρου για τη Διεθνή Συνεργασία, δημιουργώντας την υποψία ότι εάν δεν υπάρξει πρόοδος και κατάληξη στις διαπραγματεύσεις εντός του 2016, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν θα οδηγήσει σε νέα «επεισόδια».

Από τη μία μεριά, ο κ. Ερντογάν ζήτησε να υπάρξει κάποια κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβήξει πολύ». Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις δηλώσεις αυτές ο Ερντογάν «άδειασε» ουσιαστικά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ν. Κουρτουμλούς, ο οποίος μια ημέρα πριν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση εντός του έτους.

Ο τούρκος πρόεδρος έθεσε μάλιστα εν πολλοίς τους όρους που θα κατά τη γνώμη της Άγκυρας πρέπει να πληρούνται ώστε να υπάρξει λύση. Εάν οι ελληνοκύπριοι λένε «αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας και η διοίκησή τους θα είναι εξ ολοκλήρου δική μας» τότε τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, τόνισε ο Ερντογάν σε μια έμμεση αναφορά στην εκ περιτροπής προεδρία. Την εκ περιτροπής προεδρία και τη διατήρηση κάποιου είδους τουρκικών εγγυήσεων στο νησί είχε θέσει νωρίτερα ως προϋποθέσεις για την επίλυση του κυπριακού και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπ. Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!