Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Citigroup: Απίθανο η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2017
[TheTOC]: Citigroup: Απίθανο η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2017

[TheTOC]: Citigroup: Απίθανο η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2017

Αν και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος έχει σημειώσει πρόοδο, οι καθυστερήσεις από την ελληνική κυβέρνηση καταδεικνύουν την πολύ χαμηλή ιδιοκτησία του προγράμματος. Αυτό τονίζει η Citigroup σε σχετικό report, υπογραμμίζοντας ότι το ρίσκο εφαρμογής του προγράμματος παραμένει υψηλό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2017 είναι αρκετά απίθανη, επισημαίνει ωστόσο ότι οι πιθανότητες μιας πλήρους αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις έχουν υποχωρήσει.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μία στροφή προς την μεταρρυθμιστική ατζέντα από το καλοκαίρι του 2015, μετά την υπογραφή του τρίτου προγράμματος διάσωσης, η έλλειψη «κυριότητας του προγράμματος» από την κυβέρνηση και η έλλειψη ορατότητας για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους εξακολουθούν να υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Σύμφωνα με τη Citi, αν και η Ελλάδα δεν συνεχίζει να βιώνει την βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ωστόσο το 2015 όσο και το 2016 η ύφεση θα επιμείνει και η ανάκαμψη που εκτιμά η κυβέρνηση για το 2017 δεν θα είναι κοντά στις μη ρεαλιστικές της προβλέψεις. Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, αν και πρόσφατα αφαίρεσε την πιθανότητα του Grexit για επόμενα 1-3 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση το 2017 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα αγγίξει το 0,5% και το 0,9% το 2018, έναντι των προβλέψεων της κυβέρνησης για 2,7% και 3,1% αντίστοιχα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!