Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Οι χώρες της Mercosur αποπέμπουν τη Βενεζουέλα από την ζώνη
[TheTOC]: Οι χώρες της Mercosur αποπέμπουν τη Βενεζουέλα από την ζώνη

[TheTOC]: Οι χώρες της Mercosur αποπέμπουν τη Βενεζουέλα από την ζώνη

Η συμμετοχή της Βενεζουέλας στη Mercosur, την τοπική ζώνη ελεύθερου εμπορίου πέντε χωρών της Λατινικής Αμερικής, θα ανασταλεί ίσως και σήμερα γιατί δεν πληροί πια τις υποχρεώσεις της ως μέλος, ανακοίνωσε ένας Bραζιλιάνος αξιωματούχος, στο πιό πρόσφατο πλήγμα στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα ενώ βιώνει μιάς βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος λόγω του ευαίσθητου θέματος, η Mercosur θεωρεί ότι η Βενεζουέλα δεν έχει τηρήσει συμφωνίες της ομάδας που αφορούν την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τους μετανάστες.

Εκτός της Βενεζουέλας, τα μέλη της Mercosur περιλαμβάνουν την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη.

Νωρίτερα χθες, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι τρεις Bραζιλιάνοι αξιωματούχοι που κράτησαν την ανωνυμία τους αναμέναν την αναστολή της χώρας από την ομάδα.

“Η Βενεζουέλα δεν έχει υιοθετήσει όλους τους κανονισμούς των μελών και τις συμβάσεις που υποσχέθηκε (ότι θα κάνει)”, είπε ένας από τους αξιωματούχους. “Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή της Βενεζουέλας θα ανασταλεί ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο”, πρόσθεσε.

Μια πηγή της κυβέρνησης της Αργεντινής είπε αργά χθες ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί μέχρι τη συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου των υπουργών Εξωτερικών της Mercosur.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!