Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Αθήνα-Μόσχα: Ανακωχή μετά τις σκληρές ανακοινώσεις & διαρροές;
[TheTOC]: Αθήνα-Μόσχα: Ανακωχή μετά τις σκληρές ανακοινώσεις & διαρροές;

[TheTOC]: Αθήνα-Μόσχα: Ανακωχή μετά τις σκληρές ανακοινώσεις & διαρροές;

Με την έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας προς την Αθήνα να εκφράζεται την Παρασκευή, όχι μέσω ανακοινώσεων και διαρροών, αλλά απευθείας στον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, φαίνεται πως ο ελληνορωσικός διπλωματικός «πόλεμος» τουλάχιστον τις τελευταίες ώρες οδηγείται σε εκτόνωση ή όπως πολλοί εκτιμούν σε «ανακωχή».

Οι τόνοι μετά τις σκληρές ανακοινώσεις των δύο υπουργείων Εξωτερικών εμφανώς έχουν πέσει ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι η Ρωσία δεν προχώρησε στην εφαρμογή αντίμετρων στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, κάτι το οποίο είχε ανακοινωθεί και αναμενόταν κατά τη δεύτερη παρουσία του κ. Φρυγανά στο ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές «έγινε μια φιλική συζήτηση» στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ως σημαντικό το γεγονός είναι ότι δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα στον Έλληνα διπλωμάτη.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στον Έλληνα πρεσβευτή σε σχέση «με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας».

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!