Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Αποκάλυψη: Είχε γίνει άσκηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη πριν από τη φωτιά
[TheTOC]: Αποκάλυψη: Είχε γίνει άσκηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη πριν από τη φωτιά

[TheTOC]: Αποκάλυψη: Είχε γίνει άσκηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη πριν από τη φωτιά

Στην αποκάλυψη ότι είχε γίνει άσκηση πυρόσβεσης στη θέση Πύριζα της Πεντέλης πριν την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία μάλιστα πέτυχε και κρίθηκε επιτυχής, προχωρά με δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

«Δια Πυρός η… Πεντέλη! Άσκηση που πέτυχε, πραγματικότητα που έκαψε ανθρώπους και περιουσίες. Στην ιδανική… προσομοίωση ο Νέος Βουτζάς και το Μάτι σώθηκαν, στην αμείλικτη πραγματικότητα χάθηκαν από τον χάρτη. Τραγική ειρωνεία, στις 8 Μαΐου 2018, ο πρώην πλέον αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο -υπό παραίτηση- Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Τερζούδης, είδαν μία «ιδανική» αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στην θέση Πύριζα της Πεντέλης» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς από άγνωστη αιτία, σε ημέρα με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, σαν αυτόν της «μαύρης» Δευτέρας 23 Ιουλίου, σε περιοχή με έντονο ανάγλυφο και σχετικά χαμηλή βλάστηση, η οποία κινείται ανεξέλεγκτα με κατεύθυνση Βορρά προς Νότο, για χρονικό διάστημα μιας ώρας περίπου, από την αρχική εκδήλωση μέχρι τον… τελικό έλεγχο, και καταλαμβάνει τελικά έκταση περίπου 1.500 στρεμμάτων, χωρίς να κινδυνεύσουν άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Τι έγινε στην άσκηση και δεν έγινε στο Μάτι

Στη θέση Πύριζα, ο εντοπισμός της πυρκαγιάς έγινε από τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, που «βλέπουν» τη φωτιά και δίνουν πληροφορία στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!