Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Από τη μάχη της παροχολογίας στον “πόλεμο των φόρων”
[TheTOC]: Από τη μάχη της παροχολογίας στον “πόλεμο των φόρων”

[TheTOC]: Από τη μάχη της παροχολογίας στον “πόλεμο των φόρων”

Σαφή πρόγευση για το περιεχόμενο της προκλογικής αντιπαράθεσης πήραν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση 29 διαφορετικών φορολογικών μέτρων κατά τη διάρκεια της θητείας του και τον Αλέξη Τσίπρα να ανταπαντά για τους φόρους και τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο θα περνούν οι εβδομάδες, οι παροχές και τα έκτακτα επιδόματα θα φεύγουν από το προσκήνιο και στην επιφάνεια θα αναδεικνύεται η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων για τη φορολογική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τη Νέα Υόρκη υποστήριξε ότι αν είχε την ευκαιρία να είναι υπουργός Οικονομικών και για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η προτεραιότητά του θα ήταν να προχωρήσει σε ένα νέο απλό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο δίνοντας έμφαση στη μείωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Γεγονός είναι ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία. Η κυβέρνηση θα ρίξει όλο το βάρος κατά την προεκλογική περίοδο, στο να προβάλλει την πρόθεσή της να μην υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Αυτό βέβαια θα σημαίνει ότι θα θυσιαστεί και ο μηδενισμός της εισφοράς αλληλεγγύης για τους έχοντες εισόδημα έως 30.000 ευρώ αλλά και η μείωση του βασικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!