Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Αναλυτές: Ο Μακρόν παίζει «μονά-ζυγά» τη θητεία του
[TheTOC]: Αναλυτές: Ο Μακρόν παίζει «μονά-ζυγά» τη θητεία του

[TheTOC]: Αναλυτές: Ο Μακρόν παίζει «μονά-ζυγά» τη θητεία του

«Σήμερα βράδυ στις οκτώ θα σας απαντήσω». Με τα λόγια αυτά ο Εμμανουέλ Μακρόν κλείνει το σύντομο βίντεο στο τουίτερ του, ενημερώνοντας για το 20λεπτο διάγγελμα που προτίθεται να απευθύνει στο γαλλικό λαό. Στόχος είναι να δώσει τους νέους άξονες της πολιτικής του με βάση τα αποτελέσματα του Εθνικού Διαλόγου που κράτησε πάνω από 3 μήνες. Η μεγάλη ελπίδα να πεισθούν τα κίτρινα γιλέκα να επιστρέψουν στα σπίτια τους παραμένει, δίνοντας ένα τέλος στη σχεδόν πεντάμηνη κρίση.

Ως «παρτίδα πόκερ», στην οποία ο γάλλος πρόεδρος «παίζει μονά-ζυγά» τη συνέχιση της θητείας του, βλέπουν πολλοί σχολιαστές το σημερινό διάγγελμα. Σήμερα δεν έχει άλλα περιθώρια, πέρα από το να πείσει τους πολίτες ότι τουλάχιστον άκουσε και έλαβε υπόψη την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, προτεραιότητα στα νέα μέτρα αναμένεται να δοθεί στην αγοραστική δύναμη των πλέον αδύναμων για μια αξιοπρεπή επιβίωση έως το τέλος του μήνα. Συζητείται επίσης η πιθανότητα μείωσης του ΦΠΑ για τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης, η μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος καθώς και η δημιουργία μιας κρατικής υπηρεσίας, η οποία να εξασφαλίζει την μηνιαία καταβολή της διατροφής στις μητέρες που ανατρέφουν τα παιδιά χωρίς σύντροφο, κατά το ισχύον σύστημα στο Κεμπέκ του Καναδά. Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο πιστεύεται ότι θα αφορά στο δημοκρατικό πολίτευμα και η προώθηση συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των μεγάλων αποφάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!