Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Ανάκληση στην ΕΕ φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη από την Zhejiang Huahai
[TheTOC]: Ανάκληση στην ΕΕ φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη από την Zhejiang Huahai

[TheTOC]: Ανάκληση στην ΕΕ φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη από την Zhejiang Huahai

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) η ανασκόπηση των φαρμάκων της βαλσαρτάνης σε σχέση με μια πρόσμιξη η οποία εντοπίζεται στη δραστική ουσία, που παράγεται από την εταιρεία Zhejiang Huahai Pharmaceuticals.

Η αξιολόγηση των δυνητικών επιπτώσεων στους ασθενείς αποτελεί προτεραιότητα, αναφέρεται σε νεότερη ενημέρωση του ΕΜΑ. Η πρόσμιξη Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA) ταξινομείται ως πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο, το οποίο, βάσει των αποτελεσμάτων εργαστηριακών ελέγχων, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε μακροχρόνια χρήση.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι εθνικές αρχές φαρμάκων ανακαλούν τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη από τη Zhejiang Huahai και τα φάρμακα αυτά δεν πρέπει πλέον να διατίθενται στα φαρμακεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Αναφέρεται ωστόσο, ότι ενώ απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και οι ασθενείς που λαμβάνουν βαλσαρτάνη συνιστάται να μην σταματούν τη θεραπεία τους εκτός εάν έχουν τέτοια σύσταση από το φαρμακοποιό ή το γιατρό τους.

Ο ΕΜΑ αναφέρει ότι οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές από τις εθνικές αρχές σχετικά με τα φάρμακα στη χώρα τους. Επίσης, σημειώνει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο που μπορεί να έχει το NDMA για τους ασθενείς και ο EMA έχει θέσει σε προτεραιότητα αυτή την πτυχή της ανασκόπησης. Επιπλέον, θα συμβουλευτεί τους ειδικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της τοξικολογίας για την βέλτιστη αξιολόγηση του αντίκτυπου που μπορεί να έχει η χρήση φαρμάκων που περιέχουν την πρόσμιξη NDMA στους ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!