Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για την αποχώρηση των Αζέρων από τη ΔΕΣΦΑ
[TheTOC]: Ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για την αποχώρηση των Αζέρων από τη ΔΕΣΦΑ

[TheTOC]: Ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για την αποχώρηση των Αζέρων από τη ΔΕΣΦΑ

Ανακοίνωση για την απόφαση της Socar να μην παρατείνει την εγγυητική, η οποία έληξε χθες – με αποτέλεσμα το «ναυάγιο» του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ – εξέδωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΕΛΠΕ ανακοινώνει ότι η Αζερική εταιρεία SOCAR, με επιστολή της, η οποία παρελήφθη στις 30.11.2016, δήλωσε προς το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρεία την απόφασή της να μην παρατείνει την Απώτατη Ημερομηνία, μέχρι την οποία οι τρεις προαναφερόμενες εταιρείες είχαν ορίσει δια της από 21.12.2013 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών του ΔΕΣΦΑ, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί, ως χρονικό όριο για την πλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων για την εκτέλεση της ανωτέρω αγοραπωλησίας. Ως Απώτατη Ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Νοεμβρίου 2016, η οποία και παρήλθε χωρίς να έχουν πληρωθεί όλες οι προαναφερόμενες αιρέσεις.

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Socar και τη Snam, την ιταλική εταιρεία που θα αγόραζε το 17% από το ποσοστό των Αζέρων, για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

O τερματισμός των συζητήσεων οφείλεται στο αίτημα της Socar για απομείωση του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!