Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Αναχρονιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα από βουλευτή των ΑΝΕΛ
[TheTOC]: Αναχρονιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα από βουλευτή των ΑΝΕΛ

[TheTOC]: Αναχρονιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα από βουλευτή των ΑΝΕΛ

Σε μια ακόμα διαφοροποίηση από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βαδίζουν οι ΑΝΕΛ που πρόκειται να καταψηφίσουν διάταξη με την οποία επέρχεται εξομοίωση Συμφώνου Συμβίωσης και γάμου γύρω από τα εργασιακά δικαιώματα.

Κατά τους ΑΝΕΛ η ρύθμιση αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα υπέρ των ομοφυλοφίλων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Κατσίκης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός του στην τοποθέτηση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κέντρωων Μάριου Γεωργιάδη (μίλησε για Μεσαίωνα) αλλά και άλλων βουλευτών. Αντίθετα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν –για ευνόητους λόγους- σιωπηλοί.

“Αδυνατώ να κατανοήσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση” δήλωσε ο κ. Κατσίκης και διευκρίνισε ότι το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο των ομοφυλοφίλων προσθέτοντας ότι το κόμμα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υπερασπίζεται όσο μπορεί. Εξέφρασε την αντίθεσή του για την αντικατάσταση του προσδιορισμού γεννετήσιος με τη λέξη “σεξουαλικός” όσον αφορά στον προσανατολισμό του ατόμου λέγοντας ότι η λέξη γεννετήσιος σημαίνει τρόπος αναπαραγωγής , δηλαδή τον τρόπο που οφείλει κανείς να ζει ως έλλογο ον ακολουθώντας τα χρηστά ήθη, ενώ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψη ότι ακόμα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ατόμου πρέπει να οριοθετείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!