Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Τι αλλάζει με το ακατάσχετο-Αυξάνεται το ταβάνι των 1250€
[TheTOC]: Τι αλλάζει με το ακατάσχετο-Αυξάνεται το ταβάνι των 1250€

[TheTOC]: Τι αλλάζει με το ακατάσχετο-Αυξάνεται το ταβάνι των 1250€

Ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο που θα αυξάνεται παράλληλα με την διαγωγή του οφειλέτη έναντι των υποχρεώσεών του ετοιμάζει n Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει σταδιακή αποδέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών για 1,6 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμους οφειλέτες της εφορίας υπό την προϋπόθεση ότι θα υπαχθούν σε κάποια ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών τους.

Συγκεκριμένα το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο στο Τaxisnet παράλληλα με την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του.

Σήμερα το ακατάσχετο όριο σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος ρυθμισμένης οφειλής το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται με ανώτατο όριο τα 4.500 ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής σε διημερίδα που οργανώθηκε χθες στην Αθήνα με καλεσμένους εφοριακούς και τελωνειακούς, η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, αρκετοί από τους οποίους ωστόσο διατηρούν το ακατάσχετο των 1250 ευρώ το μήνα, θα γίνει εφαρμόζοντας το λεγόμενο σύστημα του «προοδευτικά ακατάσχετου λογαριασμού».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε δόση οφειλής που θα αποπληρώνουν οι οφειλέτες ,μέσω ρύθμισης, το ακατάσχετο των 1.250 ευρώ το μήνα θα αυξάνει σημαντικά φτάνοντας τα 2.000 ή 2.500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τον αριθμό και τα ποσά των δόσεων που θα εξοφλούν οι οφειλέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!