Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Aλλαγές στο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου μετά τις αντιδράσεις
[TheTOC]: Aλλαγές στο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου μετά τις αντιδράσεις

[TheTOC]: Aλλαγές στο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου μετά τις αντιδράσεις

Ένα καυτό διήμερο ανοίγει από σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

Οι ρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή έχουν προκαλέσει νέους τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγες εβδομάδες μόνο μετά την εμπλοκή με την τροπολογία με την τουρκική ένωση Ξάνθης, ενώ άνοιξαν νέο γύρο εσωστρέφειας με την Εκκλησία που είχε ως αποτέλεσμα και την ματαίωση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος.

Αν και το Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει όλο το βάρος της επικοινωνιακής τακτικής στην ΝΔ χρεώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παρά τις αρχικές προθέσεις του είναι δέσμιος της δεξιάς του πτέρυγας, οι «απερίσκεπτες» πολιτικά κινήσεις του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν προβλήματα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οδηγίες Μαξίμου

Ο φόβος διαφοροποιήσεων είναι αυτός που αναγκάζουν τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες εκτόνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του THETOC ο Σταύρος Κοντονής προτίθεται να καταθέσει αλλαγές στην ρύθμιση για τους ανηλίκους (15ο έτος) που επιθυμούν να προχωρήσουν σε νομική αλλαγή του φύλου τους. Αυτή είναι προφανώς και η αιτία της συνάντησης που θα έχει πριν την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός δεν αναμένεται να τροποποιήσει (ουσιωδώς) τις ρυθμίσεις για τους ενήλικους, αν και αυτό θα διεύρυνε την κοινοβουλευτική στήριξη του νομοσχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!