Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Αλήθειες και ψέμματα για το επενδυτικό success story
[TheTOC]: Αλήθειες και ψέμματα για το επενδυτικό success story

[TheTOC]: Αλήθειες και ψέμματα για το επενδυτικό success story

Ανάκαμψη των επενδύσεων καταγεγραμμένη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και αποτυπωμένη στα στοιχεία που επηρεάζουν το ΑΕΠ της χώρας δεν υπάρχει.

Το αντίθετο: τα στοιχεία εξαμήνου δείχνουν κάμψη στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Και το 2016, ήταν η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 20ετίας. Όσο για την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, αυτές έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι κατά κύριο λόγο εξαιτίας της Fraport.

Χωρίς την επένδυση στα περιφερειακά αεροδρόμια, θα ήταν μια ακόμη «κακή χρονιά». Ακόμη και έτσι όμως, η συμμετοχή των άμεσων ξένων επενδύσεων στο ελληνικό ΑΕΠ είναι περιορισμένη και εξαρτάται από ένα και μόνο παράγοντα: από την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. Έτσι, για να μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει συνέχεια στo πολιτικό της αφήγημα περί ενίσχυσης των επενδύσεων, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και να προωθήσει τόσο τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά και οι οποίες μπορούν από μόνες τους να επηρεάσουν θετικά το συνολικό ποσό των επενδύσεων αλλά και να υλοποιήσει τις δύσκολες αποκρατικοποιήσεις της επόμενης διετίας από τις οποίες θα πρέπει να προκύψει οικονομικό όφελος για το δημόσιο άνω των 3,5 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!