Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Ακόμη βγάζουν μαζούτ από τις δεξαμενές του Αγία Ζώνη ΙΙ
[TheTOC]: Ακόμη βγάζουν μαζούτ από  τις δεξαμενές του Αγία Ζώνη ΙΙ

[TheTOC]: Ακόμη βγάζουν μαζούτ από τις δεξαμενές του Αγία Ζώνη ΙΙ

Συνεχίζεται ακόμη η διαδικασία απάντλησης του φορτίου από τις δεξαμενές του βυθισμένου Αγία Ζώνη ΙΙ και όπως ενημερώνει η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο ως τις 03.30 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν αντληθεί περίπου 800 τόνοι πετρελαιοειδών και προσμίξεων.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που έχε αναλάβει επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου – μετά την διακριτική απόσυρση του Παναγιώτη Κουρουμπλή – ανέφερε πως η διαδικασία απάντλησης έχει ήδη ξεκινήσει και εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει πότε θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός έκανε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση των ακτών και της διαδικασίας απορρύπανσης ενημερώνοντας πως η ρύπανση έχει φτάσει σε ακτή στο Λαγονήσι.

Συγκεκριμένα και ανα περιοχή η κατάσταση

1. Στην Ακτή Τζελέπη δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

2. Μεταξύ Ψυτάλλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτοι, μικρού μεγέθους ιριδισμοί οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν.

3. Στη Σαλαμίνα άρχισε χθες να εργάζεται προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, με ιδιωτικό βυτιοφόρο, που έκανε απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν σε βυτιοφόρο και απομακρύνθηκαν. Εντοπίστηκαν πετρελαιοειδή μπροστά από την παραλία “ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ” τα οποία περισυλλέγησαν πλήρως. Μπροστά από την παραλία “ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ” τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα, 225 μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!