Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Airtickets- Tripsta: Απέλυσε 180 εργαζόμενους στην Αθήνα
[TheTOC]: Airtickets- Tripsta: Απέλυσε 180 εργαζόμενους στην Αθήνα

[TheTOC]: Airtickets- Tripsta: Απέλυσε 180 εργαζόμενους στην Αθήνα

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο βρίσκεται η Airtickets η οποία αποτελούσε για χρόνια ένα από τα success stories στην αγορά του τουρισμού. Η κατάρρευση της εταιρείας Tripsta, η οποία ελέγχει τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία (Online Travel Agents) Airtickets και Travelplanet24 προκαλεί έντονη ανησυχία στην συγκεκριμένη αγορά.

Ο δημιουργός της εταιρείας, Φίλιππος Μπρίνκμανν συγκέντωσε τους 180 εργαζόμενους στην Αθήνα και τους ανακοίνωσε ότι έπρεπε να απολυθούν. Είχαν προηγηθεί 80 απολύσεις στα γραφεία της εταιρείας στο Βουκουρέστι.

Στις θέσεις τους, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βουκουρέστι, θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου υπάλληλοι που εργάζονται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ώστε να εξυπηρετούνται όσοι ήδη έχουν αγοράσει εισιτήρια από την πλατφόρμα της εταιρείας.

Η travelplanet24 και η airtickets συγχωνεύθηκαν το 2015, γεγονός που κατέστησε, τότε τα δύο online πρακτορεία Νο 1 στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, με συνολικό τζίρο πωλήσεων 500 εκατ. ευρώ.

Στις 15 Ιουνίου του 2018 όμως, η αγορά πάγωσε όταν μαθεύτηκε ότι η Tripsta, μητρική εταιρεία των airtickets και travelplanet24, δεν ανταποκρίθηκε να πληρώσει το BSP και ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΙΑΤΑ να πληρώσει σε δόσεις, με τη μεγαλύτερη δόση τον Οκτώβριο του 2018. Όμως μια αεροπορική εταιρία έβγαζε από το σύστημα της την Tripsta με αποτέλεσμα από ότι φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεωσεις της πλέον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!