Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: ‘Αγριο παζάρι με τους δανειστές: συμφωνία ή παράθυρο εκλογών
[TheTOC]: ‘Αγριο παζάρι με τους δανειστές: συμφωνία ή παράθυρο εκλογών

[TheTOC]: ‘Αγριο παζάρι με τους δανειστές: συμφωνία ή παράθυρο εκλογών

Με δραματικούς τόνους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών για την β αξιολόγηση και την διευθέτηση του χρέους. Σημείωσε δε ότι ο φετινός Δεκέμβριος θα είναι εξίσου κρίσιμος με το καλοκαίρι του 2015 αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο των εκλογών.

Η ειλικρίνεια του κ. Τσακαλώτου ο οποίος παραδέχτηκε πως οι εταίροι έχουν παράλογες απαιτήσεις και ζητούν μέτρα ακόμα και μετά το 2018 στα οποία περιλαμβάνονται περικοπές μισθών στο δημόσιο, μειώσεις συντάξεων καθώς και μείωση του αφορολόγητου, είναι ενδεικτική της θέσης που έχει βρεθεί η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά: η αρχική εκτίμηση για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η συμφωνία για τα βραχυπρόεθσμα μέτρα του χρέους έχει μετατραπεί σε τελεσίγραφο από την πλευρά του Π. Μοσκοβισί που βρίσκεται στην Αθήνα να ολοκληρωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας εντός πέντε ημερών.

Οι θεσμοί ζητούν εγγυήσεις από την Ελλάδα

Παράλληλα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων έστειλε και ένα ακόμα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας ότι οι θεσμοί έχουν κοινή θέση για το ελληνικό ζήτημα, γεγονός που σημαίνει ότι η Κομισιόν δεν βλέπει αρνητικά τις προτάσεις του ΔΝΤ για την λήψη μέτρων μετά από το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!