Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Η Αυστρία κατεδαφίζει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ
[TheTOC]: Η Αυστρία κατεδαφίζει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ

[TheTOC]: Η Αυστρία κατεδαφίζει το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ

Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ προκειμένου να το αντικαταστήσει με ένα νέο κτίριο το οποίο δεν έχει σχέση με τον ηγέτη των Ναζί, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο να μετατραπεί το σπίτι σε τόπο προσκυνήματος των φασιστών.

Το σχέδιο μένει να επισημοποιηθεί ως νομοσχέδιο και να υπερψηφιστεί στη Βουλή. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως η κατεδάφιση προτείνεται από κυβερνητική επιτροπή. Η υπερψήφιση του σχεδίου θεωρείται βέβαιη καθώς στην αυστριακή κυβέρνηση βρίσκονται το Σοσιαλδημοκρατικό και το κεντρώο Λαϊκό Κόμμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, δήλωσε ότι μια εκτενής «αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση» είναι απαραίτητη για να «αποτραπεί μόνιμα ο συμβολισμός του κτιρίου». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Καρλ Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε πως αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τα θεμέλιά του, τίποτα δεν πρόκειται να απομείνει από το σπίτι στην πόλη Μπράουναυ της δυτικής Αυστρίας, και πως ένα νέο κτίριο θα υψωθεί στη θέση του.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού έχει αρνηθεί επί σειρά ετών οποιαδήποτε μεταβολή θα αποδυνάμωνε τον συμβολισμό του κτιρίου με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κινείται τώρα δικαστικά εναντίον της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!