Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [TheTOC]: Με αφανισμό κινδυνεύει η ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια
[TheTOC]: Με αφανισμό κινδυνεύει η ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια

[TheTOC]: Με αφανισμό κινδυνεύει η ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια

H αδυναμία των γυναικών να αποκτήσουν πρόσβαση στο θρόνο ή να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους από τη στιγμή που παντρεύονται, φέρει την ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια κοντά σε μια κρίση διαδοχής, η οποία καθιστά επιτακτική την ανάγκη για θεσμικές αλλαγές στον θρόνο των Χρυσάνθεμων, γράφει η ισπανική El Pais.

Η ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια διέρχεται μία άνευ προηγουμένου δημογραφική κρίση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Αυτοκρατορικού Παλατιού, και η οποία διέπει τους όρους της αυτοκρατορικής διαδοχής, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στον θρόνο και οφείλουν να απαρνηθούν τα βασιλικά δικαιώματά τους σε περίπτωση που επιλέξουν να παντρευτούν έναν κοινό θνητό. Όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα θηλυκά μέλη απ’ ότι άνδρες μεταξύ των απογόνων και συγγενών του τωρινού αυτοκράτορα, η διατήρηση αυτού του νόμου ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τον αριθμό της αυτοκρατορικής οικογένειας, ακόμη δε χειρότερα να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη γραμμή της διαδοχής και μάλιστα σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Από τα 19 σημερινά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, μόνο πέντε είναι άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκράτορα, Ακιχίτο, ο οποίος όμως θα παραιτηθεί όπως προβλέπεται στα τέλη Απριλίου 2019. Ο Θρόνος των Χρυσάνθεμων θα περάσει στη συνέχεια στον μεγαλύτερο γιο του, πρίγκιπα Nαρουχίτο, 58 ετών. Αυτός όμως έχει ως απόγονο μόνον μία κόρη, την πριγκίπισσα Άικο, η οποία βάσει του νόμου δεν μπορεί να κληρονομήσει τον θρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!