Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο του 2019 ο νέος κατώτατος μισθός
[TheTOC]: Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο του 2019 ο νέος κατώτατος μισθός

[TheTOC]: Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο του 2019 ο νέος κατώτατος μισθός

“Σημαντική στιγμή για τον κόσμο της εργασίας” χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στη Βουλή.

Η υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2019 ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στις προηγούμενες κυβέρνησης καταλογίζοντας τους ότι είχαν την αντίληψη ότι η ανάπτυξη στη χώρα θα μπορούσε να έρθει μόνο με συντριβή της αμοιβής της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

‘Εμείς, αντίθετα πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων” είπε η υπουργός και κατέληξε “η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι ήταν μόνο μια συμβολική κίνηση αλλά και μια μετάβαση σε μια περίοδο σνάκτησης κοινωνικών δικαιωμάτων για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”.

Την τροπολογία υπερψήφισαν εκτός από τους ΑΝΕΛ, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων. “Παρών” δήλωσε το Ποτάμι. Το ΚΚΕ καταψήφισε αξιώνοντας τη θέσπιση συλλογικών συμβάσεων.

Ε. Αχτσιόγλου: Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων

«Σήμερα είναι σημαντική ημέρα για τον κόσμο της εργασίας και την κυβέρνησή μας, γιατί σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της κορυφαίας δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η δέσμευση αυτή δεν ήταν άλλη από την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, την αύξηση των μισθών των εργαζομένων», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση θα ψηφίσει τον ενιαίο αυξημένο κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο του 2019».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!