Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: 120 δόσεις: Τι προβλέπεται για χρέη σε εφορία, Ταμεία & δήμους
[TheTOC]: 120 δόσεις: Τι προβλέπεται για χρέη σε εφορία, Ταμεία & δήμους

[TheTOC]: 120 δόσεις: Τι προβλέπεται για χρέη σε εφορία, Ταμεία & δήμους

Δύο διαφορετικά σχέδια ρυθμίσεων για τους οφειλέτες της εφορίας παρουσίασε η κυβέρνηση. Κερδισμένοι είναι τα φυσικά πρόσωπα με χαμηλό εισόδημα καθώς θα μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους σε έως και 120 δόσεις.

Από την άλλη, οι έχοντες υψηλά εισοδήματα θα έχουν σαφώς μικρότερο αριθμό δόσεων στη διάθεσή τους.

Αρνητική έκπληξη και για τα νομικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να πληρώσουν σε έως και 18 δόσεις αν τα χρέη τους αφορoύν σε τακτικούς φόρους (πχ φόρο εισοδήματος ΦΠΑ κλπ) ή σε έως και 30 δόσεις (αν τα χρέη τους προέρχονται από έκτακτα μέτρα). Οι φορολογούμενοι θα έχουν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους για να αποφασίσουν αν θα ενταχθούν στη ρύθμιση ή όχι καθώς οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τέλος Ιουνίου.

Τις λεπτομέρειες της ρύθμισης στην εφορία παρουσίασαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Προβλέπονται τα εξής:

· Η ρύθμιση στην εφορία για τα φυσικά πρόσωπα, προβλέπει δυνατότητα τακτοποίησης σε έως και 120 δόσεις βάσει του εισοδήματος και του αριθμού των τέκνων.

· Για εισοδήματα έως και 10.000 ευρώ δίνεται δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

· Για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, θα εφαρμόζεται ένας προοδευτικός συντελεστής και ο αριθμός των δόσεων θα προκύπτει σε συνάρτηση με το χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!