Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Ξεκίνησε δυναμικά η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης με τίτλο “Για Φαντάσου”
[Thestival]: Ξεκίνησε δυναμικά η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης με τίτλο “Για Φαντάσου”

[Thestival]: Ξεκίνησε δυναμικά η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης με τίτλο “Για Φαντάσου”

Για ογδόη συνεχή χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης , ως ιδρυτικό μέλος του Δ.Ε.Β της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος , συμμετέχει στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019 με τίτλο «Για φαντάσου…!!! που στηρίζει το ίδρυμα “Αικατερίνης Λασκαρίδη”.

“Μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με βάση τα βιβλία των συλλογών των Δημοτικών Βιβλιοθηκών που λειτουργούν στα κατά τόπους Κέντρα Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον κόσμο της περιπέτειας μέσα από τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της δημιουργικής φαντασίας”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Φέτος το πρόγραμμα ξεκίνησε δυναμικά τη Δευτέρα 15 Ιουλίου από τη βιβλιοθήκη της Θέρμης με το πρώτο θέμα το “Για φαντάσου… να τυπώνεις σαν τον Γουτεμβέργιο”!!!

“Για φαντάσου.… ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν με τον Γουτεμβέργιο, τον 15ο αιώνα. Με την μέθοδο της μονοτυπίας, τα παιδιά και η Ομάδα Γραφιστικής Δημιουργίας «Γραμματοχυμός» με εθελόντριες εμψυχώτριες τη Νικολέτα Αντωνιάδου, και την Ιωάννα Αδαμογιάννη αποτύπωσαν λόγια και εικόνες στο χαρτί και δημιούργησαν το δικό τους ” τυπογραφικό” έργο τέχνης.

Από χτες Τρίτη 16 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουλίου το πρόγραμμα ταξιδεύει στη Ν. Ραιδεστό.

Σε αυτό το ταξίδι συντροφεύουν τα παιδιά και φέτος ομάδες εθελοντών και φορέων της ευρύτερης περιοχής ,που μέσα από τις επιστημονικές τους ικανότητες και δεξιότητες θα προσπαθήσουν σε συνεργασία με τους Βιβλιοθηκονόμους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης, να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες, γνώσεις, εμπειρίες και μοναδικές στιγμές δημιουργίας με βάση το «βιβλίο».

Πρόγραμμα

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης/Ώρα 18:30
“Χρωματίστε, σκουπίστε, τυπώστε”
“Για φαντάσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!