Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Ξάνθη: “2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα Πίστη,Ύπαρξη και Σχέση”
[Thestival]: Ξάνθη: “2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα Πίστη,Ύπαρξη και Σχέση”

[Thestival]: Ξάνθη: “2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα Πίστη,Ύπαρξη και Σχέση”

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας ΠροςΌψη, με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει το «2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα Πίστη, Ύπαρξη και Σχέση», που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο «Z Palace» στην Ξάνθη.

Το συνέδριο απευθύνεται α) σε νεαρά ενήλικα πρόσωπα (18-30 ετών) με ενδιαφέρον στο διάλογο της θεολογίας και της θρησκευτικότητας με τις επιστήμες του ψυχισμού (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπείες) και β) σε επαγγελματίες ενήλικες με αντίστοιχα επιστημονικά πεδία (επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεία, Εκπαιδευτικούς, Θεολόγους με ενασχόληση με τη νεότητα).

Η συνάντηση της ταχύτατα εξελισσόμενης μεταμοντέρνας κοινωνικής και τεχνολογικής πραγματικότητας με παραδοσιακότερα αξιακά συστήματα, συχνά προσλαμβάνεται ως σύγκρουση. Η συνθήκη αυτή ωστόσο προσδίδει μοναδικά στον κάθε νέο άνθρωπο τη δυνατότητα να επεξεργαστεί την αλήθεια της ελευθερίας και του αξιακού του συστήματος, όχι απέναντι στον άλλον, αλλά σε σχέση με τον άλλον.

Στο συνέδριο συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι π. Βασίλειος Θερμός, π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Χρυσόστομος Σταμούλης, π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, Ιάκωβος Μαρτίδης, Αναστασία Μωραϊτάκη, π. Μιλτιάδης Ζέρβας, Φωτεινή Τσουκνίδα, Αλέξης Λάππας και Ανδρονίκη Δράγου. Η θεματολογία καλύπτει περιοχές όπως: η Διαπραγμάτευση της Ελευθερίας του Προσώπου, Η Σχέση με τον εαυτό- τους άλλους και την Πίστη, η Διαμόρφωση Σχέσεων και Κοινότητας, Ενηλικίωση και Ταυτότητα, η κρίση της Ύπαρξης και η εμπειρία των Επιστημών του Ψυχισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!