Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ”: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη
[Thestival]: “Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ”: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

[Thestival]: “Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ”: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

Εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο καλλιτέχνη του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού, Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση, διάδοση, διδασκαλία, καθώς και στη διεθνή προβολή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, διοργανώνεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ».

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ηχώ Ανατολής. O Xρόνης Αηδονίδης και η Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στις 20.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος έργα των μεταβυζαντινών συνθετών Γεωργίου Πρασίνου (β΄ μισό 16ου αι.) και Δημητρίου Καντεμίρη (1673-1727), Πρίγκιπα της Μολδαβίας, με το Σύνολο Λόγιας Μουσικής της Πόλης, αποτελούμενο από φοιτητές του ομώνυμου μαθήματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του ΑΠΘ, μέλη της Ομάδας Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής του ίδιου τμήματος και προσκεκλημένους μουσικούς από το σχήμα παλαιάς μουσικής «Anton Pann» από το Βουκουρέστι, καθώς και άλλους μουσικούς, αποφοίτους του ΤΜΣ.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί δρώμενο με ελληνικά δημοτικά τραγούδια από το σύνολο «Μουσικό Πολύτροπο» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Υπεύθυνοι Καθηγητές:

- «Μουσικό Πολύτροπο»: Ιωάννης Καϊμάκης

-Σύνολο Λόγιας Μουσικής της Πόλης: Μαρία Αλεξάνδρου, Εμμανουήλ Γιαννόπουλος

Θα ακολουθήσει η επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Αναπληρωτή Καθηγητή, Αιμίλιο Καμπουρόπουλο, και σύντομη εισήγηση με τίτλο «Ο Χρόνης Αηδονίδης – το αηδόνι της Θράκης» από τον Απόστολο Ευφραιμίδη, στενό συνεργάτη του καλλιτέχνη και Διευθυντή του Αρχείου Μουσικο-λαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα παραλάβει την τιμητική πλακέτα εκ μέρους του τιμώμενου καλλιτέχνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!