Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Βραδιά Τέχνης στο ΑΠΘ με τον Jeffrey Eugenidis
[Thestival]: Βραδιά Τέχνης στο ΑΠΘ με τον Jeffrey Eugenidis

[Thestival]: Βραδιά Τέχνης στο ΑΠΘ με τον Jeffrey Eugenidis

Τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, Αμερικανό συγγραφέα, ελληνο-ιρλανδικής καταγωγής, Jeffrey Eugenidis (Τζέφρι Ευγενίδης) θα φιλοξενήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ».

Οι «Δευτέρες της Τέχνης», με εκδηλώσεις που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το ΑΠΘ από το 2017, μετονομάζονται πλέον σε «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ».

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο Jeffrey Eugenidis στη Θεσσαλονίκη» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

Με τον δημοφιλή συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Τατιανή Ραπατζίκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, και ο Γιάννης Κοτσιφός, Δημοσιογράφος. Η συζήτηση θα προσπαθήσει να δώσει μια συνολική εικόνα για το έργο του, τις προκλήσεις της συγγραφικής διαδικασίας σήμερα και τον ρόλο της λογοτεχνίας απέναντι σε διάφορα κοινωνικά διλήμματα, μέσα από τις ιστορίες των ιδιαίτερων χαρακτήρων του.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του, τα οποία θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη μαζί τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΑΔΠ ΑΠΘ, του Ιδρύματος Fulbright και του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!