Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Βοήθεια σε προσφυγόπουλα από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (VIDEO)
[Thestival]: Βοήθεια σε προσφυγόπουλα από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (VIDEO)

[Thestival]: Βοήθεια σε προσφυγόπουλα από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Περισσότερα από 200 σακίδια ώμου με είδη προσωπικής καθαριότητας, τροφή, νερό και παιχνίδια προσέφεραν σε προσφυγόπουλα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η διανομή έγινε σε δύο Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων σε Αλεξάνδρεια και Βέροια Ημαθίας. Επρόκειτο για δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα του PeaceJam και με την απροσδόκητη συνδρομή ενός βρετανικού σχολείου! Επίσης, σε κάθε σακίδιο υπήρχε χειρόγραφο μήνυμα υπαλλήλου εταιρίας από το… Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υπάρχουν ακόμη 300 σακίδια ώμου που σύντομα θα διατεθούν σε προσφυγόπουλα που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2016, όταν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της το πρώτο ”Peace Jam Greece Youth Leadership Conference“. Το “Peace Jam” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Colorado, Denver των ΗΠΑ και επικεντρώνεται, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, στη διδασκαλία και ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών των νέων και της κοινωνικής τους προσφοράς μέσω του εθελοντισμού, τιμώντας παράλληλα το έργο των δεκατριών, εν ζωή, νικητών του Νόμπελ Ειρήνης. Το ”Peace Jam Greece Youth Leadership Conference“ ήταν μία συνεργασία της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του ΕΙΜΑΙ- Κέντρο για ανερχόμενους νέους ηγέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!