Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Το θεατρικό Αναλόγιο “Ὡς σκιᾶς ὄναρ- Σαν ονείρου σκιά” στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
[Thestival]: Το θεατρικό Αναλόγιο “Ὡς σκιᾶς ὄναρ- Σαν ονείρου σκιά” στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

[Thestival]: Το θεατρικό Αναλόγιο “Ὡς σκιᾶς ὄναρ- Σαν ονείρου σκιά” στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Μετά από μια πλούσια χρονιά πολυποίκιλων δράσεων και εκδηλώσεων, σας καλούμε να κλείσουμε μαζί την δημιουργική προσφορά στο φιλαναγνωσιακό κοινό της πόλης, παρακολουθώντας το θεατρικό Αναλόγιο «Ὡς σκιᾶς ὄναρ – Σαν ονείρου σκιά».

Επτά ιστορικά πρόσωπα, σε άμεση σύνδεση με τον Μ. Αλέξανδρο (η δυναμική μητέρα του Ολυμπιάδα, η αδελφή του Κλεοπάτρα, η τροφός του Λανίκη, η εταίρα Θαΐδα, οι γυναίκες της ζωής του -η Βαρσίνη και η Ρωξάνη, ο στρατηγός του Κοίνος), «σκιές» πια στον Άδη, έρχονται και μας αφηγούνται τον πόνο της ξενιτιάς, την άγρια μοναξιά και τον μεγάλο «νόστο», που ένοιωθαν για τους δικούς τους και τον τόπο τους και που δεν ευτύχησαν, να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους και χάθηκαν άταφοι, στις ερημιές, ξεχασμένοι σε χώρες μακρινές άξενες. Έρχονται, μετά από τόσους αιώνες μοναξιάς, να μας φωνάξουν πως «Τίποτα δεν είναι τα ωραία αυτού του κόσμου / πριν καλά φανούν, χάνονται…/ σαν ονείρου σκιά».

Το εν λόγω θεατρικό αναλόγιο, ύστερα από την πρώτη παρουσίασή του στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, παρουσιάζεται τώρα στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης και τη Βιβλιοθήκη του Κ.Ι.Θ.

Παράλληλα, θα υπάρχουν θεματική έκθεση βιβλίων από το έντυπο υλικό της Βιβλιοθήκης του, καθώς και εκδόσεις του Κ.Ι.Θ.

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης – Μέγαρο Μπίλλη

Τετάρτη 29 Μαϊου 7:00 μμ – 10:00 πμ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!