Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Το παραμύθι της μουσικής” στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο
[Thestival]: “Το παραμύθι της μουσικής” στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο

[Thestival]: “Το παραμύθι της μουσικής” στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη –με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- την παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, «Το παραμύθι της μουσικής». Την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει η μουσική του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, την οποία ερμηνεύει επί σκηνής το καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς».

Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μουσικά όργανα και μελωδίες της Μεσογείου, ενώ παράλληλα προσεγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

• Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (ώρα 18:30): Παράσταση για γενικό κοινό στο θέατρο «Άνετον», στη Θεσσαλονίκη.

• Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30): Παράσταση για σχολικές ομάδες Δημοτικού-Γυμνασίου στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Η ηρωίδα του παραμυθιού, η Θεοδώρα, είναι ένα τυφλό κορίτσι. Αυτή η διαφορετικότητα την κάνει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσω των άλλων αισθήσεων, κυρίως μέσω της ακοής. Η ιδιαίτερη σχέση που αποκτά με τους ήχους την οδηγεί σταδιακά να αγαπήσει βαθιά τη μουσική. Φτάνοντας σε ηλικία γάμου, επιθυμεί να παντρευτεί μόνο μουσικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!