Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Η Thessaloniki Walking Tours πάει…Αθήνα
[Thestival]: Η Thessaloniki Walking Tours πάει…Αθήνα

[Thestival]: Η Thessaloniki Walking Tours πάει…Αθήνα

Μετά τις ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα Τhessaloniki Walking Tours κατεβαίνει στην Αθήνα.

Το νέο πολυαναμενόμενο Πολιτιστικό Ταξίδι της Thessaloniki Walking Tours έχει σύνθημα “Αθήνα, Ιστορίες μιας πόλης που αγαπάμε” και πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

“Περιηγούμαστε για τέσσερις ημέρες σε μια από τις συναρπαστικότερες πόλεις του κόσμου που μας δίνει τη δυνατότητα να την προσεγγίσουμε από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Ιστορία, αρχαιολογία, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία,μικρές ιστορίες από την πόλη νοηματοδοτούν σημεία στον αστικό ιστό είτε πρόκειται για τα σπουδαία μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς είτε για τις μυστικές της γωνιές.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησής μας επισκεπτόμαστε, με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο,το σύμβολο του δυτικού κόσμου και της παγκόσμιας δημοκρατίας ακολουθώντας τη μεγάλη του διαδρομή μέσα στο χρόνο. Μυθικοί βασιλιάδες, μυστικές λατρείες, μια μονομαχία για χάρη της πόλης, σημεία όπου το ιερό συναντά το ανοίκειο αποτελούν σταθμούς στο απολαυστικό μας στροβίλισμα στο χώρο και το χρόνο.

Συνθέτοντας το αφήγημα του Παρθενώνα συναντάμε ακόμη Αθηναίους, Πέρσες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Γότθους, Έρουλους, Φράγκους, Καταλανούς, Αραγωνέζους, Φλωρεντίνους, και Οθωμανούς. Αφηγούμαστε επίσης την ιστορία προσώπων και γεγονότων που συνδέθηκαν μαζί του με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους όπως τον Περικλή, τον Μοροζίνι, τον Έλγιν, τους Βαυβαρούς, στιγμών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, των βεβηλώσεων και των αποκαθάρσεων του και αναζητούμε την αντανάκλαση του στο φαντασιακό της νεότερης Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!