Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα γνώρισαν τα μνημεία και το κέντρο της πόλης
[Thestival]: Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα γνώρισαν τα μνημεία και το κέντρο της πόλης

[Thestival]: Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλα γνώρισαν τα μνημεία και το κέντρο της πόλης

Σε μνημεία της Θεσσαλονίκης, όπως η Ροτόντα, η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) και το Γαλεριανό Συγκρότημα, ξεναγήθηκαν σήμερα περίπου 30 προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας μαζί με κάποιους γονείς, που μένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στη Βέροια ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν το κέντρο της πόλης.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο Περιφερειακού Συντονισμού των δομών φιλοξενίας Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τη συνδρομή της ΜΚΟ “Danish Refugee Council”.

Να σημειωθεί ότι είναι δεύτερη φορά που ξεναγείται ομάδα προσφύγων σε μνημεία της πόλης με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η πρώτη φορά ήταν κατά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, οπότε πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας των Λαγκαδικίων είχαν ξεναγηθεί στην Αρχαία Αγορά.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργος Σκιαδαρέσης, η πρόθεσης είναι να υπάρξει συνέχεια αυτών των δράσεων μετά το φθινόπωρο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, πέρα από την προστασία των αρχαιοτήτων, έχει και έναν κοινωνικό ρόλο. Προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και αυτές τις ομάδες των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, για όσο διάστημα θα παραμείνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!