Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Θεσσαλονίκη: To νέο θεματικό πάρκο “Ηρακλής – Οι δώδεκα άθλοι” έρχεται στη ΔΕΘ
[Thestival]: Θεσσαλονίκη: To νέο θεματικό πάρκο “Ηρακλής – Οι δώδεκα άθλοι” έρχεται στη ΔΕΘ

[Thestival]: Θεσσαλονίκη: To νέο θεματικό πάρκο “Ηρακλής – Οι δώδεκα άθλοι” έρχεται στη ΔΕΘ

Η Λερναία Ύδρα, το λιοντάρι της Νεμέας και άλλα μυθικά τέρατα “ζωντανεύουν” τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και προσκαλούν Έλληνες και ξένους σε ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολύπαθη διαδρομή του γενναίου ήρωα Ηρακλή. Πρόκειται για το νέο θεματικό πάρκο που ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης “Ηρακλής- Οι δώδεκα άθλοι” και ανοίγει τις πύλες του στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αβανίδη, project manager του έργου, το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2019 και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς κυριαρχεί το χιούμορ και μια ανάλαφρη διάθεση στα κείμενα, πολλά από τα οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Αβανίδης, «μετά την επιτυχία του εργοστασίου Σοκολάτας, Των μυστικών κόσμων του Τριβιζά, του Πάρκου των δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη και άλλων εγχειρημάτων τα οποία προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες εντός και εκτός συνόρων, αποφασίσαμε το συγκεκριμένο πάρκο να είναι σε δύο γλώσσες για να εξυπηρετεί και τους ξένους επισκέπτες».

Το πάρκο του Ηρακλή, εκτός από τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος -ειδικά για οικογένειες- θα έχει επιπλέον έναν επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς θα παρουσιάσει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής μυθολογίας: Στο πρώτο τμήμα του πάρκου, μετά την υποδοχή, ο επισκέπτης θα συναντά το χώρο του μουσείου που θα είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα.

Στο πρώτο τμήμα γίνεται μια γενική εισαγωγή στο “χάος”, όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

Στο δεύτερο τμήμα, γίνεται παρουσίαση της ζωής του Ηρακλή: Γέννηση, ενηλικίωση, τα πρώτα κατορθώματα και ο θάνατος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!