Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Θεσσαλονίκη: O Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για την εμπειρία του με τα boomwhackers
[Thestival]: Θεσσαλονίκη: O Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για την εμπειρία του με τα boomwhackers

[Thestival]: Θεσσαλονίκη: O Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για την εμπειρία του με τα boomwhackers

Tο βιβλίο της Let’s play boomwhackers, Εκδόσεις Κυριακίδη θα παρουσιάσει στις 3 Μαρτίου στον ΙΑΝΟ η Έφη Μπαχτσεβάνα.

Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Ειρήνη Καγιαμπίνη Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, Pάνια Kούτσου διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νάνση Παπαδάτου Ειδική παιδαγωγός ιδιοκτήτρια του διάΔραση Κέντρο Ε.Μ.Δ, Χριστίνα Φίλλιπα Νηπιαγωγός, Έλσα Δήμου νηπιαγωγός, Άγγελος Αγγελάκης υπεύθυνος παιδαγωγικού τμήματος του I.E.K Ακμή και οι σπουδάστριες του παιδαγωγικού τμήματος.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Αναστασία Καρυπίδου.

Οι καλεσμένοι θα μιλήσουν για την εμπειρία τους με τα boomwhackers μέσα από την συνεργασία τους με την μουσικό –συγγραφέα κ.Μπαχτσεβάνα.

Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο διδασκαλίας των boomwhackers για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, καθηγητές Αγγλικών, εμψυχωτές( team building activities) γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν μουσική με τα boomwhackers.

Πληροφορίες για τη συγγραφέα

Η Έφη Μπαχτσεβάνα είναι μουσικός. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας και εγκαταστάθηκε σε ηλικία δέκα ετών με την οικογένειά της στην Θεσσαλονίκη. Απο πολύ μικρή αποφάσισε ότ ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική και κάπως έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική της περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ανελλιπώς σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία ,σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ως υπεύθυνη μουσικοκινητικής αγωγής σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ.

Αναζητά διαρκώς νέα μονοπάτια και εμπνευσμένες δημιουργικές διαδρομές προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά, που τόσο αγαπά, τον ζωηρό της ενθουσιασμό για τη μουσική.Τα boomwhackers αποτελούν ένα σταθμό στο μουσικό της ταξίδι αφού το δίχως άλλο είναι η ευρηματική απάντηση στην πρόκληση «μουσική ή παιχνίδι;»

Η ίδια γνωρίζοντας καλά την απήχση που έχουν στα παιδιά τα boomwhackers δημιούργησε το 2012 τη «Boomwhackers Οrchestra» του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από παιδιά ηλικίας 5 εώς 12 ετών και έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων.Πρωτοποριακό εγχείρημα της ΄Εφης αποτέλεσε και η εισαγωγή διδασκαλίας των boomwhackers στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.Τα boomwhackers αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές της στο μάθημα της Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα διδάσκει τα τελευταία πέντε χρόνια ως αποκλειστική μέθοδο διδασκαλίας.Απο το 2012 πραγματοποιεί σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εμψυχωτές, (team building activities), γυμναστές, μουσικούς και καθηγητές Αγγλικών με θέμα τη διδασκαλία των boomwhackers.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!