Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες” με ομιλητή τον Χρίστο Ζαφείρη
[Thestival]: “Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες” με ομιλητή τον Χρίστο Ζαφείρη

[Thestival]: “Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες” με ομιλητή τον Χρίστο Ζαφείρη

Oμιλία με θέμα «Τα κειμήλια των Ανατολικοθρακιωτών προσφύγων στις νέες πατρίδες», διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, οι ‘’Φίλοι Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού’’, σε σειρά εκδηλώσεών τους.

Ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη), αμφιθέατρο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ομιλία περιλαμβάνει προβολή δεκάδων εικόνων με κειμήλια (εκκλησιαστικά και οικογενειακά αντικείμενα, εικόνες, παλιές φωτογραφίες κ.α.) από την Ανατολική Θράκη που φυλάσσονται σε μουσεία της χώρας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μπενάκη, Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο κ.α.), σε συλλόγους προσφύγων και σε ναούς της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Χρίστος Ζαφείρης είναι συγγραφέας του βιβλίου ‘’Μνήμης Οδοιπορία, Ανατολική Θράκη’’, εκδ. Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2008, β’ εκδ. 2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!