Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το “1ο Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”
[Thestival]: Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το “1ο Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

[Thestival]: Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το “1ο Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

Το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝοΠ) του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν την εναρκτήρια εκδήλωση του Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η εκδήλωση «1ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Δικαιώματα: Δικαιώματα Παιδιών», με θέμα «Προστασία Παιδιών και Εφήβων με έμφαση στα παιδιά σε κίνδυνο», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 (ώρα έναρξης: 10.00) και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 (ώρα έναρξης: 9.00), στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Κράτους Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χρήστος Γιακουμόπουλος. Το θέμα της ομιλίας του είναι: «Προκλήσεις και προσεγγίσεις της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Τον Χρήστο Γιακουμόπουλο πλαισιώνουν διακεκριμένοι ομιλητές φορέων και οργανώσεων αρμόδιων για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών, τη διαρκή παρακολούθηση των σχετικών εξελίξεων με το καθεστώς των δικαιωμάτων αυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους κινδύνους παραβίασης που ελλοχεύουν και, κυρίως, την παροχή συμβουλών στην ελληνική Πολιτεία για τη χάραξη μιας σωστής κεντρικής πολιτικής σχετικά με θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!