Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα οι λιλιπούτειοι start-uppers της Βόρειας Ελλάδας (ΦΩΤΟ&VIDEO)
[Thestival]: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα οι λιλιπούτειοι start-uppers της Βόρειας Ελλάδας (ΦΩΤΟ&VIDEO)

[Thestival]: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα οι λιλιπούτειοι start-uppers της Βόρειας Ελλάδας (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες από 31 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζουν σήμερα στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» και θα αξιολογηθούν και από κριτική επιτροπή.

Οι μικροί επιχειρηματίες από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Λάρισας, Κοζάνης, Λευκάδας και της Μαγνησίας είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τη δουλειά τους.

Οι λιλιπούτειοι start-uppers της Βόρειας Ελλάδας, έχουν δημιουργήσει από πατέντες, περίπλοκα τεχνολογικά επιτεύγματα και εφαρμογές για κινητά μέχρι κατασκευές και διαδικτυακές υπηρεσίες που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Άλλες μαθητικές επιχειρήσεις αξιοποιούν με καινοτόμο τρόπο παραδοσιακά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία. Tα παιδιά πωλούν τα προϊόντα τους και διαθέτουν τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Τις εντυπώσεις έχουν κλέψει μέχρι στιγμής η εφαρμογή ”Earthly” από μαθητές του κολλεγίου ”Ανατόλια”, η οποία συνδυάζει social media, περιβάλλον και παιχνίδι, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι και η προσπάθεια μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών οι οποίοι μετατρέπουν οποιοδήποτε απλό ποδήλατο και το μετατρέπουν σε ηλεκτρικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!