Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Στα “πορτοκαλί” ο Λευκός Πύργος για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ & VIDEO)
[Thestival]: Στα “πορτοκαλί” ο Λευκός Πύργος για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ & VIDEO)

[Thestival]: Στα “πορτοκαλί” ο Λευκός Πύργος για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πορτοκαλί χρώμα πήρε πριν από λίγο ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Θεσσαλονικείς πολίτες βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας αλλά και να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους σε όσους νοσούν από αυτήν.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμους όλων των ηλικιών φορώντας πορτοκαλί μπλουζάκια που είναι και το χαρακτηριστικό χρώμα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, πραγματοποίησαν ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό τον Λευκό Πύργο.

Εκεί ήταν και ο Βαγγέλης, ο πρεσβευτής των δράσεων, που νοσεί από τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Ωστόσο, τα συμπτώματα σε αυτόν δεν είναι ορατά. Ο ίδιος θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα και να υποστηρίξει ότι και οι άνθρωποι που νοσούν είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Παράλληλα, έκανε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς όλους στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, που έχει αναλάβει και τη διοργάνωση των δράσεων, κρούει τον κώδωνα για τα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και υποστηρίζει ότι δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά.

Κόπωση, διαταραχές στην όραση, ευαισθησία στη ζέστη, προβλήματα με τη μνήμη και την ούρηση αποτελούν μερικά μόνο από τα αόρατα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!