Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Συμπόσιο III” σήμερα στη Ρωμαϊκή Αγορά
[Thestival]: “Συμπόσιο III” σήμερα στη Ρωμαϊκή Αγορά

[Thestival]: “Συμπόσιο III” σήμερα στη Ρωμαϊκή Αγορά

Τα “Συμπόσια Γειτονιάς” του σκηνοθέτη Θανάση Κριτσάκη προέκυψαν μέσα από εργαστήριο του προγράμματος LΑΒattoir με στόχο την ενεργοποίηση του δημόσιου χώρου και της γειτονιάς της Β’ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά το “Συμπόσιο Ι: Σαπφούς – Μαντζάρου – Ουρανού” στην έδρα του προγράμματος LABattoir, τα Παλιά Δημοτικά Σφαγεία, και το “Συμπόσιο ΙΙ: Γιαννιτσών” στο κέντρο της γειτονιάς γύρω από αυτά, μιας περιοχής που αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις, σειρά έχει το “Συμπόσιο III: Ρωμαϊκή Αγορά” στο κέντρο της πόλης στις 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του, το πρόγραμμα LABattoir έχει ξεκινήσει μια διαδικασία επικοινωνίας και διαλόγου με ανθρώπους που ζουν ή εργάζονται στην περιοχή γύρω από την έδρα του, τα Παλιά Δημοτικά Σφαγεία, ενώ παράλληλα διοργανώνει σειρά εργαστηρίων και δράσεων με στόχο την ενεργοποίηση της γειτονιάς και την ανάδειξη της ταυτότητάς της, τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους της όσο και για την υπόλοιπη πόλη.

Το Συμπόσιο παρουσιάζεται στη Σκηνή Επί Πόλεως, ένα εργαλείο του προγράμματος Labattoir, που λειτουργεί ως συνθήκη ενεργοποίησης του δημόσιου χώρου και του διαλόγου μέσα σ’αυτόν, ως πλατφόρμα δημιουργίας ενός χώρου όπου όλοι είναι ισότιμοι και όλες οι οπτικές είναι ευπρόσδεκτες ως θέμα προς συζήτηση και διαπραγμάτευση. Στο πλαίσιο αυτό, το Συμπόσιο είναι ανοιχτό στο διάλογο με το κοινό.

Περισσότερα για τη “Σκηνή Επί Πόλεως”:

Η Σκηνή Επί Πόλεως είναι ένα project/εργαλείο του προγράμματος LABattoir, βασισμένο σε μια ιδέα της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!