Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Σήμερα η ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στο Καυτανζόγλειο
[Thestival]: Σήμερα η ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στο Καυτανζόγλειο

[Thestival]: Σήμερα η ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στο Καυτανζόγλειο

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ελλάδος, σε συνεργασία με τα Κ.Η.Φ.Η. των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ, συνδιοργανώνουν την πολυθεματική Ημερίδα «Ποιότητα ζωής των ωφελουμένων στα Κ.Η.Φ.Η.», η οποία θα γίνει σήμερα.

Η «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, όχι απλά για να αποδοθεί φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει και να επισημάνει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας.

Στη χώρα μας, η Κεντρική Διοίκηση του κράτους και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να σταθούν με επάρκεια απέναντι στα προβλήματα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων, να κατανοήσουν τη ψυχολογία τους και να διασφαλίσουν για αυτούς, φροντίδα, ανεξαρτησία, συμμετοχή στα κοινά, αξιοπρέπεια.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την τρίτη ηλικία, που αφορά ηλικιωμένους, το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον καθώς και το επιστημονικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στην παροχή υπηρεσιών προς ηλικιωμένους, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και τις ώρες 10.00 – 17.00, με είσοδο ελεύθερη.

Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των Κ.Η.Φ.Η. και άλλων κοινωνικών φορέων και συλλόγων και στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού έργου των Κ.Η.Φ.Η. και την ανάπτυξη διαλόγου για την εξέλιξη της δομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!