Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Προληπτική Ιατρική από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο Δήμο Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα
[Thestival]: Προληπτική Ιατρική από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο Δήμο Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα

[Thestival]: Προληπτική Ιατρική από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο Δήμο Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής και η Κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, θα βρίσκονται στο Δήμο Ν. Προποντίδας και το Δήμο Δέλτα. Τις μονάδες θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι των τοπικών υγειονομικών φορέων παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων καθημερινά από τις 8.30 έως και τις 13.30.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Ν. Προποντίδας θα πραγματοποιηθούν, ανά ημέρα, προληπτικές παιδιατρικές εξετάσεις στα νηπιαγωγεία των περιοχών Λάκκωμα, Ν. Γωνιά και Ν. Ηράκλεια, στο νηπιαγωγείο των Ν. Φλογητών, στο νηπιαγωγείο των Ν. Πλάγιων και της Παραλίας Διονυσίου, στο Δ.Σ. και νηπιαγωγείο Κρήνης, στα νηπιαγωγεία του Αγ. Μάμα και της Ν. Ποτίδεας.

Στο Δήμο Δέλτα θα πραγματοποιηθούν, ανά ημέρα, προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις στα Δ.Σ. Μαλγάρων και Βραχιάς, στο 1ο και 2ο Δ.Σ. Κυμίνων, στο Δ.Σ. Ν. Μαγνησίας, στο 1ο Δ.Σ. Καλοχωρίου και στο 2ο Δ.Σ. Καλοχωρίου.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα των Δήμων Δέλτα και Προποντίδας.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!