Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Πράσινο” φιλί της ζωής σε πολυκατοικία του Μεσοπολέμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
[Thestival]: “Πράσινο” φιλί της ζωής σε πολυκατοικία του Μεσοπολέμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

[Thestival]: “Πράσινο” φιλί της ζωής σε πολυκατοικία του Μεσοπολέμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

“Πράσινο” φιλί της ζωής σε μια πολυκατοικία 90 ετών φιλοδοξεί να δώσει μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη, που στοχεύει στη δημιουργία μιας δραστήριας κοινότητας ενεργών πολιτών. “Κοινά υπό κατοίκηση” είναι ο τίτλος της ομάδας που δημιούργησε ο Περικλής Χατζηνάκος, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία αποτελείται από τους Νίκο Καλλιγά, πολιτικό μηχανικό, Ηλέκτρα Μαντσίνη, αρχιτέκτονα, Χρήστο Σχοινά, εκπαιδευτικό και τις εμψυχώτριες Θένια Χρηστάκου και Μαρία Τσανανά.

“Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε μια πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο να τη μετατρέψουμε σε φιλική προς το περιβάλλον, αλλά να φέρουμε κοντά τους κατοίκους της και γενικότερα τη γειτονιά” εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Περικλής Χατζηνάκος διευκρινίζοντας ότι “το περιβαλλοντικό ζήτημα είναι κατά βάση κοινωνικό”.

Η πολυκατοικία που έχει ήδη επιλεγεί βρίσκεται στην οδό Αλεξ. Σβώλου 45, έχει τέσσερα διαμερίσματα και είναι κατασκευασμένη το 1930 ενώ έγινε ανακατασκευή το 1950, οπότε και προστέθηκε ένας όροφος και το δυτικό μέρος.

“Έχουμε ήδη ένα πλάνο συγκεκριμένων δράσεων και καλούμε για συμμετοχή διάφορες εταιρίες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Για παράδειγμα, πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί φυτεμένο δώμα στην ταράτσα, αναβαθμίζοντας ενεργειακά την πολυκατοικία και παράλληλα, να αποτελεί έναν χώρο συνάντησης των κατοίκων οι οποίοι θα μπορούν τους θερινούς μήνες, να απολαμβάνουν ταινίες στον ανοιχτό χώρο ή ακόμη, να ανακυκλώνουν τα οργανικά υπολείμματα με οικιακό σύστημα κομποστοποίησης” αναφέρει ο κ. Χατζηνάκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!