Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού
[Thestival]: Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

[Thestival]: Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Με παιδιά και γονείς πλημμύρισε σήμερα το φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση, που διοργάνωσε η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δημιουργικές και πρωτότυπες δραστηριότητες με εκπαιδευτικά παιχνίδια, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους.

Στο photobooth, που είχε στηθεί στο χώρο τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay.

Την εκδήλωση στήριξαν οι: SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ και METAδραση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική παράσταση από την εφηβική μπάντα κρουστών «Τα κρούσματα» καθώς και με διανομή σχολικού υλικού της UNICEF. Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 20η Νοεμβρίου, την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989).

Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!