Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Παρά θιν’ αλός”: Πρεμιέρα σήμερα στην Καλαμαριά – Αναλυτικά το πρόγραμμα
[Thestival]: “Παρά θιν’ αλός”: Πρεμιέρα σήμερα στην Καλαμαριά – Αναλυτικά το πρόγραμμα

[Thestival]: “Παρά θιν’ αλός”: Πρεμιέρα σήμερα στην Καλαμαριά – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέντε επιλεγμένες μουσικές συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Καλαμαριάς που πραγματοποιείται φέτος για 29 η συνεχή χρονιά και φιλοδοξεί να συνεπάρει το πολυπληθές κοινό, βάζοντας και πάλι την ποιοτική του σφραγίδα στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις της πόλης.

Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Δήμου, από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, ανοίγει την αυλαία του, σήμερα, φιλοξενώντας σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Περιλαμβάνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς με τίτλο «Πνοές Ανατολής και Δύσης» την οποία θα διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Κούκας.

Μέσα από το πρόγραμμα η Φιλαρμονική θα δώσει «πνοή» σε παραδοσιακές, αραβικές, κοζάκικες, βουλγαρικές, ουγγρικές, ιρλανδικές, μπλουζ αλλά και μελωδίες του τόπου μας, ενορχηστρωμένες για συμφωνική ορχήστρα πνευστών από τους πλέον προβεβλημένους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνθέτες.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς αποτελεί ιστορική συνέχεια της Φιλαρμονικής του ιδρύματος «Αριστοτέλης» που διέκοψε τη λειτουργία του το 1983.Με τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση των μαέστρων Κώστα Σαμσαρέλου, Γιώργου Σιδηρόπουλου και Ιωάννη Κούκα και την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, πολύ γρήγορα αναδείχθηκαν σε αξιόλογα μουσικά σύνολα, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο αριθμό έργων του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου μέσα και έξω από τη χώρα.

Η επί 36 χρόνια προσφορά της Ορχήστρας στην τοπική κοινωνία είναι ανεκτίμητη και εκτείνεται σαφώς πέρα από το καλλιτεχνικό πεδίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!