Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Ο Πανελλήνιος Τελικός του διαγωνισμού FIRST LEGO League έρχεται στη Θεσσαλονίκη
[Thestival]: Ο Πανελλήνιος Τελικός του διαγωνισμού FIRST LEGO League έρχεται στη Θεσσαλονίκη

[Thestival]: Ο Πανελλήνιος Τελικός του διαγωνισμού FIRST LEGO League έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός που κατάφερε να κερδίσει παιδιά και γονείς σε 80 χώρες από όλον τον κόσμο ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο του και σας προσκαλεί να τον απολαύσετε από κοντά!

Το FIRST® LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, έχει ως θέμα του το Διάστημα με τον ευρηματικό τίτλο «Into Orbit».

Στη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν συνολικά 160 ομάδες, προερχόμενες από όλη την Ελλάδα, και μεταφέρθηκαν νοητά στο σύμπαν, όπου εξερεύνησαν, έμαθαν, αλλά και προσπάθησαν να βρουν λύσεις σε προβλήματα, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, με παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, επέλεξαν και έλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Παράλληλα, έχτισαν, δοκίμασαν και προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομπότ για να επιτύχουν σε μία σειρά αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας, αλλά και να ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 ο διαγωνισμός ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες μέσα από έξι προκριματικούς γύρους. Το ταξίδι του FIRST® LEGO League ξεκίνησε από τον Βόλο, συνέχισε μέχρι την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, έδωσε την σκυτάλη στη Ξάνθη και τη Βέροια και λίγο πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό, μάγεψε την πρωτεύουσα μέσα από μια άκρως εκπαιδευτική γιορτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!