Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: “Ομήρου Οδύσσεια” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
[Thestival]: “Ομήρου Οδύσσεια” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

[Thestival]: “Ομήρου Οδύσσεια” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Χωράει ολόκληρη η «Οδύσσεια» -περισσότεροι από 10.000 στίχοι- σε μία ώρα και κάτι; Πως περιγράφει κανείς 24 ραψωδίες από σκηνής; Γραμμένη περίπου 2.500 χρόνια πριν, πόσο σύγχρονη μπορεί να είναι μια από τις διάσημες ιστορίες του κόσμου για ένα πολυμήχανο ναυαγό, που προσπαθεί να επιστρέψει σπίτι του;

Η «Νεανική Σκηνή» του Μικρού Βορρά, μετά την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε η «Ελένη» του Ευριπίδη, επανέρχεται μια νέα τολμηρή παραγωγή. Και δίνει τις δικές της απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα παρουσιάζοντας την «Οδύσσεια» στις 9 Νοεμβρίου, στις 17.30, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (η παράσταση θα επαναληφθεί και στις 11 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο για να συνεχίσει κατόπιν τη διαδρομή της στα σχολεία).

Με μια σύγχρονη ματιά, με σεβασμό στο αρχαίο κείμενο, αλλά και την αισθητική, που διακρίνει όλες τις δουλειές της ομάδας, ο «Μικρός Βορράς» καταπιάνεται με το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”.

Σχεδόν ένα μήνα πριν το ομηρικό κείμενο κατέκτησε την κορυφή της λίστας του BBC Culture με τις 100 ιστορίες που διαμόρφωσαν τον κόσμο και επηρέασαν την Ιστορία. Απέναντι της βιβλία από 33 γλώσσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!