Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 15ο reworks!
[Thestival]: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 15ο reworks!

[Thestival]: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 15ο reworks!

Η 5ήμερη sold out εμπειρία της 15ης έκδοσης του Reworks χάρισε αμέτρητες στιγμές χορού και μουσικής! Από το Reworks Agora στην καρδιά της πόλης ως το rooftop του The Μet, η Θεσσαλονίκη κινήθηκε σε ρυθμούς reworks.

60 ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνολικά 90 καλλιτέχνες παρουσίασαν το έργο τους σε 16 σκηνές, σε 4 διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης, καλύπτοντας το μεγάλο φάσμα της σύγχρονης μουσικής και την σχέση της με άλλα μουσικά είδη.

Από το ευρύ πεδίο της ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι την σύγχρονη κλασσική, ambient, jazz, soul, balkan folk κ.α. και φέτος το reworks διατήρησε ισορροπία στην παρουσίαση Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών πλησιάζοντας το 50-50. Καλλιτέχνες από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α, την Ιαπωνία, την Ν.Κορέα παρουσιάστηκαν, ενώ από την Ελληνική σκηνή δόθηκε έμφαση στην σκηνή της Θεσσαλονίκης αλλά και ένα ειδικό αφιέρωμα στην νέα σκηνή των Αθηνών με την παρουσίαση των Bill Kouligas, Dynamons, Jay Glass Dubs και ΚΕΜΑΛ. Συμμετοχές υπήρξαν επίσης από την Λάρισσα, Μυτιλήνη, Κιλκίς, Βέροια, Κρήτη κ.α.

Το reworks αποτέλεσε σημείο συνάντησης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ είχε επισκέπτες και από τις 5 ηπείρους. Συνολικά επισκέπτες από 23 χώρες ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για το reworks παρακολουθώντας τις δράσεις του φεστιβάλ.

Με αφετηρία το Reworks Agora το οποίο σημείωσε με την σειρά του ρεκόρ προσέλευσης, η Θεσσαλονίκη μίλησε και συζήτησε για διάφορα θέματα γύρω από την καινοτομία, την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, την σάτιρα και τον πολιτισμό, με παράλληλες προβολές, με μια VR εγκατάσταση αλλά και μια συναυλία του Peter Broderick.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!