Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: ”Ο Καλλιτέχνης Ταξιτζής ως Λαϊκιστικός Ρεαλισμός και Περηφάνια της Εργατικής Τάξης” στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ
[Thestival]: ”Ο Καλλιτέχνης Ταξιτζής ως Λαϊκιστικός Ρεαλισμός και Περηφάνια της Εργατικής Τάξης” στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ

[Thestival]: ”Ο Καλλιτέχνης Ταξιτζής ως Λαϊκιστικός Ρεαλισμός και Περηφάνια της Εργατικής Τάξης” στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ

«Τέχνη, Αισθητική και Λαός: Ο Καλλιτέχνης Ταξιτζής ως Λαϊκιστικός Ρεαλισμός και Περηφάνια της Εργατικής Τάξης» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου «Higher School of Economics» της Μόσχας, κ. Πάνος Κομπατσιάρης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Παρατηρητήριο λαϊκιστικού λόγου POPULISMUS του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο ΙII του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του ΑΠΘ (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Περίληψη
Μια καταστατική διάκριση στην αισθητική φιλοσοφία αφορά αυτή μεταξύ της τέχνης, μιας δραστηριότητας που υποτίθεται πως ανυψώνει τον άνθρωπο σε μια πιο εκλεπτυσμένη κατάσταση, και της λαϊκής κουλτούρας, η οποία ως επί το πλείστων είναι το αρνητικό της τέχνης, η κουλτούρα των μαζών και της καθημερινής βιοπάλης. Είτε είναι περισσότερο είτε είναι λιγότερο εμφανής, αυτή η διάκριση, με τις διάφορες παραλλαγές της, στοιχειώνει τη Δυτική αντίληψη περί τέχνης ως ενός ξεχωριστού πεδίου κοινωνικής πρακτικής. Η ομιλία αυτή διερευνά την αμφίσημη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και το λαϊκισμό, μιας θεωρητικά «φαύλης» όψης της λαϊκής κουλτούρας, μέσα από το πρότζεκτ o Καλλιτέχνης Ταξιτζής (Artist Taxi Driver) του Βρετανού καλλιτέχνη και ταξιτζή Mark McGowan.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!