Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Νέα σειρά σεμιναρίων από το Open Culture Factory για την Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
[Thestival]: Νέα σειρά σεμιναρίων από το Open Culture Factory για την Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη

[Thestival]: Νέα σειρά σεμιναρίων από το Open Culture Factory για την Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη

Διαλέξεις για την λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης με εισηγητή τον συγγραφέα του «Μένγκελε», «Οιδίνου», «Zyklon ή το πεπρωμένο», «Τα μελένια λεμόνια», «Ich Bebe», Θανάση Τριαρίδη, στο πιο φιλόξενο βιβλιοπωλείο της πόλης, τη «Μυθιστορία».

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης επιχειρεί ένα σχεδίασμα της λογοτεχνικής ιστορίας της πόλης με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην πρώτη του συνεργασία με το Open Culture Factory της Thessaloniki Walking Tours.

Οι ποιητές, οι πεζογράφοι, τα περιοδικά, όλα εκείνα που χαρακτήρισαν το είδος και το ύφος της γραφής που αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται με τρόπο ευρηματικό και σε συνάρτηση με την πρόσφατη ιστορία της πόλης.

Το πολυπολιτισμικό παρελθόν, οι ιδέες και η πρόσληψή τους, το τραύμα του Ολοκαυτώματος και ο τρόπος που αποτυπώθηκαν στην λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης, αποτελούν σταθμούς σε ένα ταξίδι στον χώρο, το χρόνο και τις σελίδες των βιβλίων.

Πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τις αρχές του 20ου αιώνα, ο Θανάσης Τριαρίδης, περιδιαβαίνει την λογοτεχνική ιστορία 100 και πλέον ετών αναλύοντας ωστόσο σε μεγαλύτερο βάθος τον Αναγωστάκη, τον Πεντζίκη, τον Μπακόλα, τον Ιωάννου και τον Χριστιανόπουλο αλλά και μια νέα γενιά ποιητών και πεζογράφων που δεν σταματούν να αντλούν υλικό από την πόλη, την ιστορία της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!